19 Ağustos 2007 Pazar

Microsoft: 60 Milyon Vista Dağıtıldı, 2008'de 1 Milyar Windows Olacak..

Windows XP'den memnun olan kullanıcı sayısı oldukça fazla olsa da; Microsoft, Vista'nın 60 milyon kopyaya ulaştığını gururla duyurdu.Aslında, Microsoft'un bu duyurusu, yalnızca Vista'nın bile Apple tabanlı mevcut tüm işletim sistemlerini sayısal olarak geçmesinin duyurusuydu. Microsoft'un pazarlama ve satıştan sorumlu operasyon yöneticisi (COO — Chief Operations Officer) Kevin Turner, Apple'ın tüm satışlarını dağıtımın ilk beş haftasında geçtiklerini bildirdi.

60 milyon, herhangi bir yazılım üreticisi için inanılmaz bir sayı olarak kabul edilse de, Microsoft'un ürettiği bir işletim sisteminin gözünün daha yükseklerde olması gerekiyor. Microsoft artık milyonları değil, milyarları hedefliyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Windows tabanlı bilgisayar sayısının önümüzdeki 12 ay içerisinde bir milyara ulaşacağını söyledi: "Eğer bir an durup düşünürseniz, 2008 mali yılı sonunda Windows tabanlı PC'lerin sayısı tüm dünyadaki otomobillerin sayısını geçecek, bu bence akıllara durgunluk verecek bir istatistik."

Ballmer; bu yılın başlarında, Vista'nın çıkışından kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, Vista'nın yavaş ilerleyen satışlarını yazılım korsanlığına bağlamıştı. Ballmer, "Korsanın önüne geçilmesi, Windows'tan elde edilen geliri önemli oranda artıracaktır, korsan konusunda bu yıl içerisinde bazı adımlar atabileceğimizi düşünüyorum" demişti.

Ballmer'ın bu yorumundan kısa süre sonra Microsoft'un kurucusu Bill Gates konuya daha iyimser yaklaşmıştı. Gates, "PC satışları artış gösteriyor. Kullanıcılar Windows Vista'yı istiyor." demişti.

Hiç yorum yok:

Bu yazıya Not Ver !

Design | Elque 2007